Når jeg tænker på sommersuppe, så tænker jeg på bøgerne om Snøvsen. Der er en fru Blomme, der tror, at Snøvsen er en gulerod og er ved at skære ham i stykker, for at komme ham i sin sommersuppe, som hun laver hele sommeren. Den består af alle de grøntsager man kan få om sommeren. Min sommersuppe er en spinatsuppe, så den er noget mere enkel, til gengæld får den en flot grøn farve, og kan både spises varm og kold. Opskriften er til 4 personer.
Måned: maj 2016
Gulerodskage
Vi har altid mange gulerødder liggende, så min mand spurgte, om jeg ikke kunne lave en gulerodskage, men med noget andet på end den flødeostecreme, som man tit oplever, der er på. Så jeg fandt på en gulerodskage med en smørcreme, der var smagt til med vanille og citron. Og resultatet blev så godt, at jeg vil dele opskriften med jer her:
1 kylling – mad til 3 dage v.2
Fra grønkålspesto til croutoner
Dette er en lille madspildshistorie, der tjener som eksempel på, hvordan jeg undgår madspild hjemme hos os. Hvis man skal undgå madspild, skal man ofte være kreativ og fantasifuld, det kræver jo, at man kan komme på en idé til, hvad man skal stille op med en rest, og i dette tilfælde, med en rest, som ingen i familien rigtig kunne lide.
Vi havde købt et glas hjemmelavet økologisk grøn pesto i en gårdbutik, og alle glædede sig til at komme hjem og smage det. Det kan godt lyde lidt mærkeligt, men børnene elsker grøn pesto meget højt. Da vi kommer hjem og skal spise aftensmad, åbner vi glasset og kan godt lugte, at det nok ikke er den sædvanlige basilikumspesto, men vi tog alligevel alle en lille
Papmaché
Forleden dag ville min datter lave papmaché, som hun havde prøvet at lave for mange år siden i børnehaven. Så vi fandt tapetklister og aviser frem og gik i gang. Det var også mange år siden, jeg sidst havde lavet papmaché, og det er egentlig underligt, for det er altså rigtig sjovt. Og kun fantasien sætter grænser. Denne gang blev det til en luftballon. Hvis du også vil lave papmaché, kommer fremgangsmåden her:
Dressing til nye kartofler
Forleden dag grillede vi igen, det er nærmest uundgåeligt i det flotte vejr, vi har for tiden. Det er ikke svært at finde noget at smide på grillen, men tilbehøret kan være svært at variere. Så jeg tog min fars opskrift på dressing til nye kartofler op igen, den er god til både varme og kolde kartofler. Og hvis man laver en stor portion, kan den holde 3-4 dage i køleskabet, hvor resterne også kan bruges til at smøre i en sandwich, dip til grøntsagsstænger eller til at lave kartoffelsalat af med de kartofler, der også blev tilovers sammen med en masse purløg. Vi grillede også majskolber til, så tips til hvordan man gør dette, kommer også her.
Burgerboller og pølsebrød
Boller i karry
Boller i karry er en af favoritterne på middagsbordet hjemme hos os. Men det skal være sådan, som mormor laver det! Det fik jeg at vide af mine børn for nogle år siden, da de havde fået det hos min mor. Så jeg måtte ringe til min mor, og spørge hvordan hun lavede boller i karry. Det viste sig, at forskellen på hendes og min version var, at hun blendede sovsen, kom fløde i, og rev løget fint til farsen. Så jeg har lavet det på den måde siden. I øvrigt er farsen glimrende til at lave frikadeller af. Opskriften I får her, er præcis som mormor laver den, men efterfølgende vil jeg skrive hvordan, man kan ændre i opskriften, fx kan man komme flere grøntsager i, hvis man har nogle kedelige af dem liggende, og hvilke tilbehør man kan servere til retten.
Tunsalat
Her kommer en pålægssalat mere, nemlig tunsalaten. Den er baseret på Karolines Køkkens legendariske tunmousse fra 80’erne, som især min storesøster var ekspert i at lave i 90’erne, bare med mindre smør i. Det er da også hende, der har lavet den her tunsalat, jeg lavede den med mayonnaise, men mine børn ville hellere have den, som hun lavede. Så nu laver jeg den også sådan, men her får I begge versioner i én. Den med smør bliver mere fast i konsistensen, mens den med mayonnaise bliver blødere.